Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Stevie Nimmo.

Zaterdag 23 januari: Stevie Nimmo naar De Bosuil

De Schotse gitarist Stevie Nimmo speelt al achttien jaar samen met zijn broer Alan onder de noemer The Nimmo Brothers. In 2009 wordt er bij Stevie kanker geconstateerd waardoor hij moet stoppen met toeren. Hij trekt zich terug in zijn woning in Frankrijk waar hij zijn meest bewogen materiaal tot dan toe schrijft. Na een succesvolle behandeling is hij terug op de bühne en scheuren zijn rootsy songs en blueskrakers weer uit de speakers.

Groot van stuk, stevig gebouwd en gezegend met een indrukwekkende zangstrot waarmee hij net zo makkelijk ruige bluesrocknummers, als hele prachtige gevoelige ballades zingt. Zijn veelzijdige gitaarspel wordt bejubeld, hij tovert de meest magnifieke solo’s uit zijn Fender Stratocaster alsof het niets is.

Meer info en kaarten via http://www.debosuil.nl

Deel: