Op donderdag 24 maart geeft Kyteman samen met bevriende artiesten een benefietoptreden in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. De opbrengst van dit concert gaat volledig naar Alzheimer Nederland. Initiatiefnemer van het benefiet is concertorganisator Robert van Ommen, jaren nauw betrokken bij de successen van Kyteman en nu zelf getroffen door Alzheimer op een veel te jonge leeftijd.

Maar Robert is niet bij de pakken neer gaan zitten. Vanuit zijn achtergrond als concertorganisator wil hij iets voor anderen betekenen en bijdragen aan een oplossing voor deze impactvolle hersenziekte. Toen Colin Benders (Kyteman) hoorde dat Robert door de ziekte Alzheimer getroffen was, raakte dit hem diep. Op Robert’s vraag aan Colin om mee te werken aan een benefietconcert, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. Op 24 maart zal Colin daarom een speciaal concert hosten, met de focus op acts die muzikanten van het orkest naast The Kyteman Orchestra hebben opgezet. Dementie raakt één op de vijf mensen. Dit kan veranderen, daarvoor is onderzoek nodig en dat kost geld.

The Kyteman Orchestra staat bekend als een sterk collectief van stuk voor stuk geweldige muzikanten dat het publiek onder leiding van Colin Benders weet mee te nemen naar alle uithoeken van het muzikale spectrum. Maar ook los van het orkest stappen afzonderlijke leden met uitdagende en avontuurlijke acts het podium op. Bij dit unieke concert worden deze acts voor het eerst samengebracht op een podium, met The Kyteman Orchestra zelf ditmaal in een ondersteunende rol. Het belooft een concert te worden waar muzikanten zowel het publiek als elkaar zullen verrassen met uitdagende muziek vol contrasten die nog wel eens grenzelozer zou kunnen uitpakken dan we normaal al van Kyteman gewend zijn. (Bron: Vovert)

Foto: © Yuri Saalberg / Maxazine

Deel: