Golden Earring viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag en deed dat met een nieuw album en een groots jubileumconcert in Ziggo Dome in Amsterdam op 12 december. De NTR zendt een compilatie uit van het concert op de op één na laatste dag van 2015. Op 12 december vierde de legendarische rockband Golden Earring zijn vijftigste jubileum in Ziggo Dome in Amsterdam met hun ‘Five Zero’ show. Wereldhits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’ komen uiteraard voorbij.

Amerika
Een halve eeuw geleden veroverde ze een plek in de Nederlandse muziekscene. Uitverkochte concertzalen, theaters en feesttenten; iets waar menig muzikant alleen maar van droomt. De band wist eind jaren zestig zelfs door te breken in The States en scoorde twee grote wereldhits met ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’.

Documentaire
Onlangs werd ook al een documentaire gemaakt van de rockband. In de docu van Marcel de Vré doen voornamelijk drummer Cesar Zuiderwijk en bassist/pianist Rinus Gerritsen een boekje open over hun bijzondere mijlpaal. De documentaire gemist? Na afloop van de concertregistratie wordt ‘The beat behind Golden Earring’ uitgezonden.

Golden Earring in Concert, 22:45 – 00:05 uur, NPO 2

Deel: