tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 210804Tower of Power is een soul- en funksensatie uit Amerika. De band werd eind jaren zestig opgericht en zet zich op de kaart door gedreven optredens en een fantastische blazerssectie. Inmiddels is de band legendarisch en wordt gerekend tot de top van wat Amerika te bieden heeft. De optredens worden nog altijd gedaan met dezelfde tomeloze inzet en vurige passie. Een avond met Tower of Power staat nog altijd garant voor muzikaal vuurwerk!

tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 214346

Al 48 jaar spelen Emilio Castilio en Stephen Kupka in de blazersband Tower of Power en schreven zij de meeste nummers samen. Zondagavond, aan het eind van hun huidige Europese tour, werd het Paard van Troje in Den Haag aangedaan. Het is inmiddels alweer jaren geleden dat Tower of Power voor het laatst in Paard van Troje speelde. Op het laatste moment uitverkocht, krijgt het publiek een show als vanouds voorgeschoteld.

tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 212755

Tijdens de huidige Hipper Than Hip-wereldtour combineert de groep volgens Castillo “De opwinding van een James Brown-concert, de muzikaliteit van Duke Ellington en Count Basie met 45 jaar aan live-ervaring!” Met ‘nieuwe’ (sinds 2013) zanger en entertainer Ray Green ‘on the scene’ krijgt men waar men voor komt, namelijk de heerlijke oude nummers van Tower of Power, zoals ‘What’s Hip’, ‘Soul with a Capital S’, ‘Bump City’ en “So i got to groove’. Zanger Ray Greene doet niet onder voor zijn voorganger en maakt makkelijk contact met het publiek.

tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 205847

Hoogtepunt is zijn versie van ‘Willing to Learn’ waar een vrijgezelle dame op het eerste balkon volledig mee ingepakt wordt. Zij zal deze avond zeker niet snel vergeten! Met het snelle tempo van de funky soulvolle hits is de show zo voorbij en kan Tower of Power weer een succesvolle 3 delige tour in Nederland toevoegen aan de al lange lijst van mooie optredens!

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 215724tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 212651tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 212311tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 205636tower of power paard van troje foto eric v nieuwland 205403

Deel: