De Nederlandse jazzformatie New Cool Collective werd opgericht in 1994. De sound kan worden gekenmerkt als een mix van jazz, dance, latin en salsa. In 2000 won de band de Edison Jazz Award. New Cool Collective heeft diverse albums en internationale samenwerkingen op zijn naam staan.

The Things You Love‘ is de titel van de nieuwe EP van New Cool Collective meets Mark Reilly / Matt Bianco. Een plaat waarop beiden hun klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengen. Het bekende New Cool Collective geluid, aangevuld met de retro pop-jazz van Matt Bianco. Op de plaat staan vijf nummers, waaronder een remake van Matt Bianco’s hit: ‘Don’t Blame It On That Girl’.

De samenwerking tussen de Londense Mark Reilly (oprichter en zanger van Matt Bianco) en het Amsterdamse New Cool Collective kwam tot strand na een aantal inspirerende ontmoetingen. Hun stijl en werkethos bleek meteen een match om eensgezind aan de slag te gaan. Gedurende het proces ontstonden er al tal van nieuwe ideeën die via internet werden gedeeld en samengevoegd tot uiteindelijke songs, net zolang tot er een geheel eigen repertoire ontstond.

Win Kaarten

New Cool en Matt Bianco gaan ook het podium op. Eind 2015 start de ‘The Things You Love’ tour langs prominente zalen in Nederland. Vanaf komend voorjaar staan er diverse internationale podia op de agenda. Op 19 december staat de combinatie in ’t Paard van Troje in Den Haag. Maxazine mag in samenwerking met Dox Records kaarten weg geven voor deze unieke samenwerking tussen New Cool Collective en Mark Reilly door middel van een snelle actie! Mail nccpaard@Maxazine.nl en vertel ons je naam, je woonplaats en waarom jij er bij zou moeten zijn!

Deel: