Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Maandag 16 november: Skindred naar 013

Eens kijken. Furieuze (nu-)metal? Check.  Alternatieve rock? Yup. Reggae? Op-ze-ker. Met  flarden hardcore punk, dancehall, hiphop en dubstep? Uiteraard! Dat kan natuurlijk maar één band zijn: de uit Wales afkomstige band Skindred. Na wat juridisch getouwtrek met zijn toenmalige platenlabel richtte Dubwar-frontman Benji Webbe in 1998 Skindred op. Deze vernieuwende band zette met de spraakmakende debuutplaat ‘Babylon’ uit 2002 in één klap op de kaart. Er volgden tussen 2002 en 2014 nog vier prima albums die van Skindred een gevestigde naam maakten.

Maar de échte troef van Benji & co. zijn natuurlijk hun wervelende liveshows, met als belangrijkste ingrediënten onweerstaanbare metal riffs, de dopeste reggae grooves en messcherpe hiphop.  De nieuwe cd ‘Volume’ staat gepland voor 30 oktober van dit jaar en dat brengt de Britten naar 013 voor een exclusieve  Nederlandse show. Neem wel even gepast afscheid van je ouders voor je onze nieuwe zaal in loopt, want “nobody gets out alive!”

Meer info en kaarten: http://www.013.nl

Deel: