James Morrison komt naar de Amsterdamse Heineken Music Hall voor een concert. Op zaterdag 9 april 2016 zal het concert plaats vinden.

James Morrison werd bekend toen hij in 2006 -als 21 jarige- zijn debuutalbum “Undiscovered” uitbracht. Het album kwam overal in de wereld hoog in de hitlijsten binnen en bevestigde het succes dat hij al met de hitsingle “You Give Me Something’ behaalde.  Morrison werd dat jaar de bestverkopende mannelijke solo artiest en was genomineerd voor meerdere Brit Awards. Het album werd wereldwijd meer dan 3 miljoen keer verkocht.

Na de opvolgers “Songs For You Truths For Me” uit 2008 en “The Awakening” uit 2011, en hits als “Broken Strings” (een duet met Nelly Furtado), “Slave To The Music” en “You Make It Real” is de charmante Brit weer helemaal terug. Onlangs bracht hij namelijk een nieuw album uit, “Higher Than Here”, waarvan de single ‘Demons’ al veelvuldig op de radio te horen is.

Morrison zegt zelf heel veel zin te hebben om de nieuwe nummers live ten gehore te brengen: “I feel like I’ve been locked away for a long time, but now I’m out again and looking forward to playing my new songs. I’ve just finished the album, experimented a bit and gone to some new places, and it’s my best ever.”
In 2012 stond James Morrison al in een uitverkochte HMH; Ook was hij dat jaar te zien op Pinkpop.

Deel: