De Amsterdamse muziekmaatschappij This Could Be Your Music Label (TCBYML) heeft een label-overeenkomst gesloten met het uit Australië afkomstige The A&R Department. Alle releases van dit toonaangevende label worden vanaf heden in de Benelux vertegenwoordigd door TCBYML. De kersverse samenwerking gaat van start met de promotie van de bands Harts, Cigars Of The Pharaoh, Rissy, Elia Fell en G.T.O.

The A&R Department is opgericht door Managing Director Matt O’Connor, voorheen werkzaam als Head of A&R bij Warner Music Australia. Onder zijn supervisie heeft het muziekbedrijf een uitstekende naam opgebouwd en is het uitgegroeid tot hét “breaking act” label van Australië. Veel talentvolle bands hebben hier de eerste stappen gezet om daarna door te stromen. Recente voorbeelden zijn o.a. Safia en Meg Mac.

Behalve het tekenen van veelbelovende artiesten biedt The A&R Department ook intensieve begeleiding, een in-house studio en de Music Makers Club. Hier krijgen de acts de mogelijkheid zich ‘live’ in de kijker van het publiek en de muziekindustrie te spelen.

Dat The A&R Department kiest voor een samenwerking met TCBYML is niet verwonderlijk. Net als hen heeft het Amsterdamse muzieklabel een neus voor talent, is het de troepen vaak vooruit, biedt het een platform voor belangrijke doorgroeimogelijkheden en verleent het distributie- en promotieondersteuning.

TCBYML timmert onder leiding van oprichter en Managing Director Eelco Boonacker nu ruim een jaar hard en effectief aan de weg. De voormalig radio promotor bij o.a. Universal Music, EMI en Roadrunner/CNR Entertainment heeft met zijn label al meerdere successen behaald. TCBYML is het ‘huis’ van onder meer Satellite Stories, As Elephants Are, The Babysitters Circus, Caravan Palace, K.One, Bryce Vine en het Nederlandse Eckhardt And The House.

Eelco Boonacker: “De muziek en de filosofie van The A&R Departement sluiten naadloos aan bij die van TCBYML. Ik ben erg blij dat wij partner van The A&R Department in de Benelux zijn geworden. Soms weet je gewoon dat het goed is.”

Deel: