In Milaan worden dit weekend de Europe Music Awards uitgereikt. Zoals altijd staat het podium vol grote artiesten die het muzikale feest compleet maken. Ed Sheeran en co-host Ruby Rose presenteren de avond. De beste acts, nummers en videoclips worden bekroond met de prestigieuze EMA. MTV ziet dit jaarlijkse muziekspektakel als een ode aan alle populaire artiesten van dit moment.

Pharrell en James Bay
Decor van de avond is het Mediolanum Forum in Milaan. Volgens de traditie van de EMA’s betreedt daar aan groot aantal artiesten het podium. Onder hen zijn Pharrell William, Ed Sheeran & Rudimental, Ellie Goulding, Jason Derulo, Tori Kelly, James Bay en Jess Glynne. Onder anderen Mark Ronson, Ashley Benson en Fifth Harmony reiken awards uit. Ed Sheeran en Ruby Rose presenteren de avond.

Legende
Afgelopen week werd duidelijk dat ook de Italiaanse tenor Andrea Bocelli zijn opwachting maakt. Hij brengt een solo en zingt bovendien een duet met singer-songwriter Tori Kelly. “Ik vind het fantastisch om op te treden op een plek die ongewoon is voor mij en het enthousiasme en de energie te delen met zoveel jonge mensen van over de hele wereld”, aldus Bocelli. Torri Kelly staat te popelen om het duet te zingen. “Ik heb zoveel respect voor meneer Bocelli en zijn talent. Ik ben enorm vereerd om met zo’n legende te mogen zingen.”

Europe Music Awards, 20:00 – 21:00 uur, MTV

Deel: