De Nijmeegse band rondom frontman Torre Florim slaat de handen ineen met muziekmaatschappij Caroline. Begin 2016 verschijnt het vierde studio-album. Sinds begin dit jaar is De Staat gaan werken aan de opvolger van het album ‘I_CON’, waarvoor de band in 2014 een Edison Pop Award won. De nieuwe plaat, die op 15 januari zal verschijnen, draagt de titel ‘O’.

De letter staat niet alleen voor de klank ‘oh’, maar symboliseert ook een cirkelbeweging. Florim: “Die cirkel komt in elk aspect van het nieuwe album terug. We hebben de songs opgenomen in een cirkelvormige opstelling hier in onze studio. ‘O’ staat voor niks, maar ook voor alles – en voor oneindigheid. Onze nieuwe tracks zijn repetitief, ze zouden bij wijze van spreken eeuwig door kunnen gaan.”

Labelmanager Fred van Kruining: “We zijn erg trots om een band van het kaliber De Staat bij ons label te mogen verwelkomen en kijken enorm uit naar de samenwerking voor de release van ‘O’.”

Afgelopen maand maakte De Staat wereldwijd nog grote indruk met de videoclip voor het nummer ‘Witch Doctor’, waarbij binnen- en buitenlandse media zich uitspraken over de bijzondere productie. Aansluitend op de release van het nieuwe album speelt De Staat een uitgebreide club-tour door de Benelux waarvan drie shows in Nijmegen en Rotterdam al zijn uitverkocht.

Deel: