De 4e editie van Kadepop, dit jaar voor het eerst over twee dagen verspreid, vindt plaats in en rondom de voormalige graansilo EMG Faktors in Groningen. Kadepop biedt podium aan meer dan 25 muzikale acts verspreid over 2 dagen op 3 verschillende podia. Het idee voor Kadepop is in 2012 als een grap begonnen toen een aantal bevriende ondernemers met een liefde voor muziek hiervoor een stichting oprichtten. Het moge duidelijk zijn dat het inmiddels geen grapje meer is, maar een volwaardig festival, wat dit weekend ongeveer 5000 bezoekers mocht verwelkomen.

De volledige line-up tijdens Kadepop op een rijtje; Jack and the Weatherman, Bells of Youth, Kovacs, Bade, Typhoon, Rondé, Orange Skyline, The Cool Quest, Paceshifters, Gasmac Gilmore, De Rooie Neger, The Elementary Penguins, De Republiek, Friends of the Family, Knight Susan, Ivy’s Dream, The Blind Roofers, Dudettes, Orange Fox, Sunday Kids.

Speciaal voor jong talent uit de provincie Groningen is er op Kadepop in de fabriekszaal een Talentstage. Vorige maand kon men meedoen aan ‘Kadepop, The Battle’, om hier een plek te kunnen veroveren. Winnaars waren Tied Laces, Lars Koehoorn, Animal Antics en The Movement. Ook zijn er 2 wildcards uitgereikt aan Mariska Brink en Iris Rijnsewijn. Nieuw dit jaar is de ‘Foodvillage’, waar men genieten kon van lekkere en gezonde hapjes, maar ook van een compleet diner.

The Movement _ Jan Lenting

Foto (c) Jan Lenting

Hoewel de 1e dag behoorlijk regenachtig was, heeft de organisatie er alles aan gedaan om het terrein zo goed mogelijk begaanbaar te maken door middel van platen. Gelukkig waren de optredens overdekt, waardoor men van het watergeweld geen hinder ondervond. Het Haarlemse duo Jack and the Weatherman mocht om 17.00u Kadepop openen. Hoewel het nog niet heel druk was, zat de sfeer er goed in. De tent stroomde vol toen Kovacs tegen 20.00u het podium besteeg. Na Kovacs was het Bade die de hele tent omver blies met zijn energieke optreden. The Cool Quest sloot de 1e, ondanks de regen, succesvolle dag af.

Zaterdag, de tweede dag was gelukkig iets minder nat. Maar met de drie podia onder dak was dat geen probleem. The main stage was o.a. onderdak voor Friends off the family, Rondé, Pageshifters, Gasmac Gilmore. Het publiek was al aardig opgewarmd door de vrolijke show van The friends off the family toen Rondé het podium opkwam. Zoals aangekondigd was Rondé inderdaad de moeite waard om te bekijken en beluisteren. De zuivere stem van zangeres Rikki Borgelt was opvallend en vulde de tent. Het is niet gek dat ze de een aantal mooie titels in de wacht hebben gesleept, waaronder de 3FM talent award.

Maar het was ook zeker de moeite waard om ook eens naar de fabriek en de talentstage te lopen. In de fabriek zagen we The Blind Roofers. Ze misten die avond een gitarist maar ondanks dat was het geen enkel probleem om de tent vol te krijgen. Eén van de winnaars van ‘The battle’ was The Movement. Wat een energie! Even dacht het publiek David Grohl te zien springen maar het bleek de zanger van The Movement te zijn. Aan enthousiasme geen gebrek en dit konden ze heel goed overbrengen op het publiek.

En hoe kan je het festival seizoen beter afsluiten dan met publiekslieveling Typhoon. Typhoon maakt zijn reputatie waar door een te gekke show neer te zetten. Dit was voor Kadepop een slimme zet want Typhoon weet iedereen mee te krijgen, wat hij al vaker op grootse manier heeft laten zien, tot aan Lowlands aan toe. Kadepop kan tevreden terugkijken op een mooi weekend waar de wisselvallige weersomstandigheden geen vat hebben gehad op de sfeer.

Typhoon _ Jan Lenting

Foto (c) Jan Lenting

Deel: