In het weekend van 21 augustus vindt in Biddinghuizen weer “A Campingflight To Lowlands Paradise” plaats. Ook dit jaar staan er weer ruim 100 muziekacts geprogrammeerd en is er keuze tussen wereldtoppers maar ook vooral de grote onbekenden. Elke week hier bij Maxazine een paar tips uit een bepaalde muziekgenre. Deze keer de Techno.

Hoewel 10 jaar geleden ondenkbaar, wint de dance elk jaar meer terrein op Lowlands. Hoorde je vroeger pas om 22.00 uur de eerste beats uit de tenten klinken is dat tijdstip inmiddels ver achterhaald en klinken de eerste technodreunen al bij daglicht over het terrein. Inmiddels staat het festival ook bekend om zijn zeer uitgebreide en gedurfde dance programmering. Naast de grondleggers Underworld en techno grootheid Joost van Bellen tippen we vandaag drie toppers op techno gebied, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Karenn

De echte technokenners kennen dit duo natuurlijk van hun live sets die teruggaan naar de rauwe vorm van techno. Bijna minimal maar met genoeg spannende elementen om je niet te vervelen. Door de gruizige beats en het plezier van Blawan en Pariah zal de terugkeer naar de camping met een paar uur worden uitgesteld.

Tsepo

Vraag elke grote techno DJ in welk land hij het liefste draait, zullen de meest ons kikkerlandje noemen. Wereldwijd is er geen volk wat zo kritisch is dan de Nederlanders, wat de DJ’s tot het uiterste dwingt. Naast het publiek heeft Nederland weer een groot techno talent in de booth staan: Tsepo. Bezoekers van wijlen Club Trouw kennen deze Amsterdammer natuurlijk al en na Lowlands ga je hem nooit meer vergeten.

Marcel Dettman

Wie de betere techno feesten heeft bezocht kan de naam van deze Duitser onmogelijk gemist hebben. Een echte duistere Duitser die niet houdt van toeters en bellen. Je hoeft geen confettikanonnen of hippe lasershow te verwachten maar gewoon rauwe ruige techno. Al twee keer eerder zorgde hij voor een overvolle tent op Lowlands met zijn maatje Ben Klock maar nu mag Marcel Dettman in zijn eentje de vroege slapers wakker houden.

Deel: