Elk jaar doemt er weer een bandje op dat heerlijke popmuziek maakt en verantwoordelijk is voor een paar (zomer-)hitjes. Vorig jaar was daar opeens het Australische Sheppard die met hun hit ‘Geronimo’ zorgde voor een nieuwe fanbase in Nederland. Na een uitverkocht optreden in de kleine zaal afgelopen november, stonden ze gisteren in een bomvolle grote zaal in Paradiso.

Enthousiasme bij Sheppard

Dat Sheppard bestaat uit de zusjes Amy en Emma, en broer George Sheppard is al meteen duidelijk bij de eerste nummers. De band is verder aangevuld met Michael Butler en Dean Gordon en ook zij hebben het Sheppard-virus overgenomen. Het plezier straalde er af en de stemmen waren wonderbaarlijk mooi in evenwicht. Het album ‘Bombs Away’ staat vol lekkere popliedjes en het enthousiasme wordt overgenomen door het publiek. Alles werd uit de kast gehaald om de sfeer optimaal te houden. Er werd een spandoek van het publiek op het podium gehangen, er werden selfies gemaakt en een heuse ‘sitdown’ zorgde voor een geweldige sfeer. Zelfs de tropische warmte in Paradiso was niet eens storend door de vrolijke muziek. Bij elk optreden van Sheppard is er een cover te vinden op de setlist en de keuze was deze keer waanzinnig gekozen. De uitvoering van ‘Teenage Dirtbag’ van Wheatus was helemaal in takt gehouden en uitstekend uitgevoerd.

Het grootste compliment aan de band is toch wel het ontbreken van een geplande toegift. Sheppard wist zelf donders goed dat het publiek zat te wachten op hun grootste hit ‘Geronimo’. Dat was dan ook de afsluiter van de set, waardoor er geen man om kraaide dat de band geen toegift gaf.  Alleen maar lachende gezichten en bezweette hoofdjes verlieten de zaal om zich te melden bij de meet & greet. Of Sheppard nog een keer in een volle Paradiso zal staan is een vraag, maar leuk was het zeker.

Deel: