Brian Wilson heeft bekend gemaakt dat zijn aankomende Europese tournee zijn laatste zal zijn. Wilson, het brein achter de Amerikaanse band The Beach Boys, liet dit weten middels een verklaring op zijn website. In deze verklaring is ook te lezen dat hij zijn aankomende Britse tournee moet uitstellen naar 2016, dit door verplichtingen in Amerika. De Britse tour zou in september gehouden gaan worden, Wilson besloot tot uitstel vanwege het succes van de filmbiografie ‘Love and Mercy’.

De afgezegde optredens zullen nu gaan plaatsvinden in 2016 met een serie concerten ter viering van het 50-jarig jubileum van het Beach Boys album ‘Pet Sounds’. Tevens zullen deze optredens Wilson’s laatste zijn in Europa. Wilson: “Het spijt me dat ik dit jaar niet in de gelegenheid ben om de concerten te geven, maar ik hoop al mijn fans komend jaar te zien om mij te helpen met de viering van het 50-jarig jubileum van ‘Pet Sounds’. Dit wordt mijn laatste Europese tournee. Ik hoop dat jullie mijn biografische film ‘Love and Mercy’ leuk gaan vinden, ik zie jullie snel!”

Brian Wilson’s laatste album, ‘No Pier Pressure’, dateert uit dit jaar. Voor het album werkte hij samen met Al Jardine, David Marks en Jim Keltner alsmede M Ward en Zooey Deschanel.

Deel: