Wende maakte meerdere cd’s en dvd’s, en won diverse prijzen voor haar werk (o.a. de Gouden Harp, de Annie MG Schmidt prijs, 2 Edisons). Ze deelde in 2014 al eerder het podium met Het Gelders Orkest tijdens een zeer goed ontvangen reeks. Vanavond is de eerste show van een serie van drie shows waarbij ze weer met het Het Gelders Orkest het podium deelt. Hierna volgen nog ‘Openluchttheater De Kersouwe’ in Heeswijk-Dinther (26 juni( en ‘Caprera’ in Bloemendaal (28 juni), maar eerst Paradiso dus.

Het concert begint met een ouverture van het orkest, wat daarna overgaat in de song die bijna standaard de opener is `Ask The Tree`, waarbij het publiek behoorlijk wordt weggeblazen zowel met licht als met geluid. De mix van de verschillende muziekrichtingen, en de afwisseling tussen de klassiekere gedeeltes en de meer electronisch klinkende nummers is erg mooi gemaakt.

Het voorstellen van de band duurde even, aangezien ze de moeite nam om alle leden van het orkest ook stuk voor stuk bij naam te noemen.

Tegen het einde van de show waarbij Wende steeds meer los gaat op de muziek is duidelijk te zien hoe zij geniet van de energie die zij vervolgens weer terugkrijgt van het publiek. Deze wisselwerking is erg mooi om mee te maken, en dit is ook een van de dingen die de concertbeleving compleet maakt.

Als toegift worden de nummers ‘As the lady walks along’ en ‘Goodbye’ gespeeld, waarbij de laatste wordt opgedragen aan de onlangs overleden Thé Lau.

Na de toegift hield het applaus zo lang en overweldigend aan dat Wende terugkwam op het podium om te vertellen dat ze geen liedjes meer hadden, waarop besloten werd om te improviseren en ‘Roses in June’ te spelen, waarbij ze aangaf dat het orkest mee mocht spelen als ze de akkoorden konden volgen. Hier werd, begrijpelijk met zoveel mensen, niet zoveel gehoor aan gegeven.

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

Deel: