Met ‘The Original High’ is Adam Lambert goed van start gegaan op zijn nieuwe label Warner Bros. Zijn oude label, RCA Records, wilde hem een album laten maken met allemaal 80’s covers, waarna Warner Bros. hem een contract aanbood en hem een album liet maken met origineel materiaal. Op acht van deze (negen als de bonus tracks meegerekend worden) staat Lambert gecrediteerd als songwriter.

Adam Lambert The Original HighOpeningsnummer ‘Ghost Town’ is de eerste single van het album welke het op dit moment al goed doet in de hitlijsten. De toon van het album is met dit nummer gezet. Het is een heerlijke mengelmoes van pop met flinke dancebeats en is minder camp dan zijn voorgaande werk. Naast al het dance geweld staan er ook een aantal ballads op waaronder het sterke ‘There I Said It’.

Op ‘The Original High’ staan samenwerkingen met Tove Lo die we kennen van het nummer ‘Stay High’, en Brian May gitarist van de legendarische band Queen. Met name ‘Rumors’ samen met Tove Lo zal het goed kunnen gaan doen in de hitlijsten. Al staan er meerdere nummers met zekere hitpotentie op dit album. (9/10)(Warner Bros.)

Deel: