Sinds de 90’s zijn Young Einstein, Dizzy Dustin en Andy Cooper samen Ugly Duckling. Met Einstein aan de draaitafels en Dizzy & Andy aan de microfoon maakt de groep al twintig jaar muziek voor old-school hip-hop fans. Dit jaar hielden ze een Europese tour, met als laatste datum de show in Haarlem. De show vond plaats in het café van Patronaat: een intieme zaal met een laag podium waar in totaal zo’n 100 man in kunnen; het café was de gehele avond niet vol.
Desondanks was het publiek actief en enthousiast: zij dansten, speelden in op wat de rappers zeiden en waren over het algemeen coöperatief en positief. Anders gezegd ging het om een doorsnee hip-hop publiek, wat goed aansloot bij de doorsnee old school hip-hop groep wiens talent grotendeels zit in hun activerende, authentieke en toffe live-shows.
Ugly Duckling interacteerde constant met elkaar en met het publiek; ergens besloten de rappers een meisje op het podium te halen om pick-up lines op haar uit te proberen, waarna ze vervolgens mocht kiezen welke ze de beste vond. Verder praatte de rappers veel met hun fans en hielden ze de chemie tussen beide levend met humor en plezier. In de zaal heerste er een goede sfeer en Ugly Duckling live zien kan iedereen aanraden die fan is van klassieke, old-school hip-hop shows.

Deel: