The King of rock ’n roll! Dat is er maar één: Elvis Aaron Presley. Dit jaar zou hij al weer 80 zijn geworden! Zijn muziek is nog steeds springlevend en een groot deel van de mensen die met hem speelden gelukkig ook. En daar kwamen er een aantal van naar de Effenaar vanavond.

Elvis Concert (1)Om dat tijdloze repertoire te spelen en er een muzikaal feest van te maken, werd er vanavond op z’n Memphis uitgepakt. Met TCB bandlid Duke Bardwell, gitarist van Elvis in de jaren zeventig, die zo’n 180 concerten met hem speelde en door TCB bandlid Bob Lanning die onder meer te horen is op Elvis’ beste live album ‘Elvis On Stage’. Zij verzorgden samen met enkele topmuzikanten een geweldig eerbetoon aan de one and only King! Speciale gast deze avond was actrice Marlyn Mason die met Elvis speelde in de film ‘The Trouble With Girls’. Na de show waren de bandleden uitermate benaderbaar, wat handtekeningenjagers een unieke kans bood om bijvoorbeeld een plaat of foto gesigneerd te krijgen. En wat vroeger nog niet kon, met de bandleden op de ‘selfie’.

Elvis Concert (3)Vanavond zijn we te gast bij The Elvis Concert 2015, Special 80th Anniversary Celebration Tour ‘An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians (USA)’. Dwight Icenhower neemt vanavond de rol op zich van Elvis. Ondanks dat hij drie jaar achter elkaar de wedstrijd ‘The World’s Best Elvis’ won hoor je uit de zaal toch was negatieve geluiden. Op Facebook schreef een Elvis fan: “not the moves, not the looks, not the voice….hij heeft het niet.” Of het lag aan de intensieve Europese tour waarvan de laatste drie in Nederland, maar de stem miste hier en daar toch wat de zwoele soul sound en het doorleefde karakter bij de uptempo nummers zoals ‘Hound Dog’. Het is ook maar welke Elvis (welk tijdperk) je wil herinneren. Dwight beperkt zich in de expressie en blijft dicht bij zichzelf. Voor de neutrale toehoorder is dat wel prettig. Geen overdreven glitter en glamour en overdreven gedoe. Gewoon meer dan goed gezongen nummers met een sterk bezette band en zangeressen. Samen weten ze toch maar mooi de Elvis kriebels op te wekken waarvan je niet wist dat je ze had.

Elvis Concert (2)Daar waar doorgaans de moshpit te vinden is voor het podium stonden nu keurig stoelen opgesteld, waarbij de eerste twee rijen gereserveerd waren voor Elvis Fanclub leden. Rondom heen en op de verhoging achterin waren sta plaatsen. Gezien de gemiddelde leeftijd een logische keuze. Helaas gaf dit de show een statische element. Pas na het slotapplaus toen iedereen stond kwamen ook in de zaal de heupen los. Afsluiter ‘Johnny B Goode’ gaf daar ook alle aanleiding voor. Voor wie kwam voor de ‘echte’ Elvis, zal wat gemist kunnen hebben. Kwam je voor een prachtige avond met een vertolking van een weloverwogen keuze tussen Elvis hits en (voor mij) minder bekende nummers met een vleugje nostalgie ingebracht door de gastvrij Marlyn dan had je een prachtige avond.

Deel: