Ter ere van het twintigjarig bestaan van Extrema Outdoor komt Extrema met een jubileumboek over haar geschiedenis. Het boek draagt de titel 20+4 Years of Love en wordt op 5 juni gepresenteerd in de Business Lounge van het Philips Stadion.

Extrema Outdoor (XO) bestaat dit jaar twintig jaar. Maar al jaren voor de geboorte van XO was Marcel Mingers druk bezig met het organiseren van – zeker in die tijd – nogal controversiële feesten. De opkomst van een nieuw muziekgenre, feestgangers met leren broekjes, strippers, extravagante shows, travestieten en wellicht enkele verboden middelen deden een hoop stof opwaaien. Maar de scene bleek vele malen groter dan de kritiek. Over deze roerige geschiedenis schreef Mark van Bergen het boek 20+4 Years Of Love. Hilarische anekdotes, veel hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten komen voorbij in het nietsverhullende boek.

Op vrijdag 5 juni wordt 20+4 Years of Love gepresenteerd in de Business Lounge van het Philips Stadion. Een kleine reünie, want in 1994 organiseerde Extrema op deze locatie het feest Sterallures. Het boek wordt niet op de reguliere manier gepresenteerd. Tijdens de presentatie wordt namelijk teruggegrepen op de extravagante jaren van Extrema Outdoor. Verwacht dansers, travestieten, show en visueel spektakel. Het is de aard van het beestje; Extrema blijft een festivalorganisatie.

Deel: