Op zondagavond 10 mei was tieneridool Cody Simpson in de Utrechtse muziektempel TivoliVredenburg om zijn Nederlandse fans te verwennen met een muzikale avond. Simpson is in 2009 ontdekt door Shawn Campbell, die onder andere heeft gewerkt met Jay-Z en Chris Brown. Hij plaatste diverse covers op Youtube zoals ‘I’m Yours’ van Jason Mraz en ‘I Want You Back’ van de Jackson 5. Deze covers werden in no time razend populair bij de tienermeisjes.

CodySimpson-DexterReijsmeijer-16In 2012 en 2013 mocht hij het voorprogramma van Justin Bieber verzorgen, die op dezelfde manier zijn bekendheid heeft gekregen in 2008. Cody werd zo geliefd door de Beliebers dat hij nu zijn eigen fans heeft. Op Facebook heeft de jonge ster ruim zeven en half miljoen likes.

TivoliVredenburg was tot de nok toe gevuld met gillende meisjes die opgewarmd werden door de blonde charmeur Ryan Beatty. De negentienjarige steelt de harten van de Nederlandse Simpson-fans door zijn klompen sloffen. Zonder charme zegt hij dat hij de gehele tour de wollen schoeisels aan gaat houden, want hij vind ze zo leuk.

CodySimpson-DexterReijsmeijer-1Jackson Harris zorgde door zijn energieke overkomen dat het nog veel heter werd in de zaal. Hij gebruikte het gehele podium en probeerde met zoveel mogelijk jonge dames oogcontact te maken. Gelukkig was er deze avond niemand flauwgevallen door de gemoedelijke sfeer. Het ging er rustig aan toe en er werden gratis flesjes water uitgedeeld door de zeer attente beveiligers. Toen Harris zijn overhemd losknoopte kon de pret niet meer op.

CodySimpson-DexterReijsmeijer-12De singer-songwriter vertelde dat zijn relatie reeds beëindigd is en dat was de aanleiding van zijn single ‘Miss Me’. Het lied wordt uit volle borsten meegebruld door de enthousiaste jonge muziekliefhebbers.

Na een korte ademhalingspauze is het dan eindelijk tijd voor de blonde hunk: Cody Simpson! Met hard gejoel wordt de Australische zanger onthaald. Enthousiaste fans op de eerste rij houden vol trots een spandoek omhoog met de tekst ‘We <3 You’ erop geschreven. Ook prijken hun Twitter namen op het doek.

CodySimpson-DexterReijsmeijer-6Simpson opent met de boodschap dat hij op dit moment op elke plaats kan zijn waar hij maar wil, maar hij ontzettend blij is om in Utrecht te spelen voor zijn Hollandse fans.

Cody moet echter nog warm draaien en start rustig met een paar nummers. Halverwege het optreden werd hij wat losser en verruilde zijn veilige positie achter de microfoonstandaard en zijn gitaar in gaf een trommelsolo. Hierna volgde een ontspannen versie van ‘FourFiveSeconds’, de monsterlijke hit van Paul McCartney, Rihanna en vriend Jay-Z, dat luidkeels werd meegezongen door de tieners.

Aan het eind van de avond haalt Cody zijn vrienden Jackson Harris en Ryan Beatty nog even het podium op om tezamen met hem de eindklanken te zingen. Langzaam loopt de zaal leeg en zullen de meisjes nog lang dromen over deze plezierige avond.

Foto’s (c) Dexter Reijsmeijer

Deel: