Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Donderdag 7 mei: Fischer-Z (solo UK)  in Patronaat Haarlem

Fischer-Z is immers één van de grote Britse art-pop / new wave bands uit de jaren ’80. John Watts is de componist, zanger en later ook producer van de band die wereldwijd hits scoorde met onder andere ‘Marliese’, ‘The Worker’, ‘Remember Russia’, ‘The Perfect Day’ en ‘So Long’. Door de fraaie melodielijnen en de dominante rol van de toetseninstrumenten leunde Fischer-Z enerzijds tegen de puurste 80’s-pop aan, terwijl de band tezelfdertijd ongegeneerd schatplichtig was aan de grote melody-wizzards van de jaren ’60.

​In 1981 ging de groep uiteen waarna frontman John Watts onder zijn eigen naam solo verder ging. In 1987 besloot hij de draad weer op te pakken en onder de oude naam Fischer-Z een nieuwe band op te richten. Ze spelen vooral nummers van de best verkochte albums: ‘Word Salad’, ‘Going Deaf For A Living’ en ‘Red Skies Over Paradise’. Een uitgelezen kans om te genieten van een aangename kruising van hoogkwalitatief jeugdsentiment en tijdloos goede muziek!

Meer info en kaarten:  http://patronaat.nl/overzicht

Deel: