Een gitarist die zich op het gebied van meerdere muziekstijlen uitstekend staande weet te houden is de Amerikaan Carl Verheyen. Of het nu rock, blues, jazz of akoestische ballads betreft, hij weet altijd het beste uit zijn gitaar te halen. Niet voor niets is hij al jarenlang lid van Supertramp, maar ook als studiomuzikant, soloartiest en gitaarleraar aan het Thornton School of Music in Californië heeft hij een bestendige reputatie opgebouwd.

Ik noemde al de akoestische ballads en met Alone heeft Verheyen zijn tweede album met akoestisch instrumentaal solowerk uitgebracht na het in 2001 verschenen Solo Guitar Improvisations. Het betreffen hier dertien covers en een eigen song. Ook op dit album komt de veelzijdigheid van hem naar voren. Of het nu de pure blues is in ‘Good Morning Judge’, een filmklassieker met ‘Over The Rainbow’, bewerking van songs van de Beatles, Elton John of Mark Knopfler, de man heeft alles in zijn vingers. Bovendien heeft hij het talent om de songs zodanig te interpreteren dat ze soms moeilijk herkenbaar zijn.

Kortom, een heel mooi album met prachtige gitaarmuziek.

(8/10)(Cranktone Entertainment)

Deel: