Het op 1 juni te verschijnen ‘The Way It Feels’ is alweer het negende studioalbum van Heather Nova. Het werd in de zomer van 2014 opgenomen in een oud huis in Charleston, South Carolina met producers Josh Kaler en Jay Clifford. De bescheiden productie van het tweetal past perfect bij de relaxte sfeer van de nummers. Nummers die invloeden uit de americana en donkere folk laten horen en op het juiste moment omlijst worden door banjos en steel-guitar, pakkende gitaarriffs en opzwepende ritmes en daardoor nergens saai worden.

In 1994 brak Heather Nova, de zangers die bekend staat om haar karakteristieke vocalen en doordachte songteksten, wereldwijd door met het album ‘Oyster’. Sindsdien tourde ze regelmatig de hele wereld over en speelde op alle toonaangevende festivals, waaronder Lowlands, Pinkpop en Rock Werchter. Heather Nova schrijft rauwe, emotionele nummers welke voortkomen uit eigen ervaringen, dromen en verlangens. The London Evening Standard noemde haar recentelijk “One of pop’s most enduring enigmas”.

In oktober 2015 staat er een uitgebreide Europese tour gepland waarbij zij ook Nederland aandoet.

Deel: