Charles Aznavour, de legendarische Franse zanger, wordt beschouwd als een van de grootste singer/songwriters aller tijden. In een carrière van 70 jaar heeft hij meer dan 100 miljoen albums verkocht, 1200 liedjes geschreven, in 80 films gespeeld, 294 albums gemaakt en duizenden concerten gegeven in 94 verschillende landen. Maar na 70 jaar is de koek op; De chansonier stopt er mee. Op zondag 22 november geeft de Franse zanger nog eenmaal een afscheidsconcert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Charles Aznavour had wereldwijd succes met het nummer ‘She’ waarmee hij in vele landen een nummer 1 positie behaalde en welke ook is gebruikt in de film ‘Notting Hill’. Andere grote hits van de Franse chansonnier zijn ‘The Old Fashioned Way’, ‘Yesterday When I was Young’, ‘La Mamma’, ‘La Bohème’ en ‘What Makes a Man’. De chansonnier zingt in 7 talen en zijn nummers zijn door veel artiesten gecovered waaronder Elton John, Bob Dylan, Sting, Placido Domingo, Céline Dion, Julio Iglesias, Edith Piaf, Liza Minnelli, Sammy Davis Jr, Ray Charles en Elvis Costello.

Vorig jaar vierde Charles Aznavour zijn 90e verjaardag. Hiermee is hij de ‘longest standing’ A-list ster ter wereld die momenteel nog steeds langs concertzalen over de hele wereld tourt. Zijn huidige reeks concerten draagt de titel Farewell Concert waarmee de zanger aangeeft dat het zijn laatste tour is. Na 2 uitverkochte shows in de Heineken Music Hall in 2013 krijgen de Nederlandse fans nog een laatste keer de mogelijkheid de wereldster live te bewonderen op zondag 22 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Deel: