Sam Smith is de grote winnaar van de 57e editie van de Grammy Awards geworden met maar liefst 4 Grammy’s. Afgelopen zondag werden de Grammys weer uitgereikt tijdene een mooie ceremonie in het Staples Center in Los Angeles. Smith een Grammy voor het ‘Beste nummer’, ‘Beste opname’, ‘Beste nieuwe artiest’ en ‘Beste vocale pop album’. Beyoncé en Pharrell Williams mochten zich ook gelukkig prijzen: Beiden wonnen drie Grammy’s.

De muzikale aankleding van de Grammy-avond was een aaneenschakeling van spektakel. Grote namen uit heden en verleden zorgen voor verrassende optredens. ‘Nieuwkomers’ Ariana Grande en Jessie J stonden op dezelfde bühne als grootmeesteres Madonna. De popdiva verzorgde een spraakmakend optreden om haar nieuwe album ‘Rebel Heart’ dat op 6 maart verschijnt extra te promoten. Over zelfpromotie gesproken: nog geen week na haar optreden tijdens de halftime show van de Superbowl stond Katy Perry wederom voor een miljoenenpubliek. De zangeres verruilde zondagavond haar uitbundige medley van hits voor de emotionele ballad ‘By The Grace Of God’ afkomstig van haar album ‘PRISM’. Ook namen als AC/DC, Miranda Lambert, Usher, Ariana Grande, countryster Eric Church, Ed Sheeran, Madonna en Grammy-winnaars Sam Smith en Pharrell Williams betraden het podium.

Traditiegetrouw bracht de avond ook tal van bijzondere muzikale samenwerkingen. Zo betrad Hozier het podium met Annie Lennox, die met haar album ‘Nostalgia’ genomineerd was voor ‘Beste Traditionele Pop Album’. Rihanna bracht voor het eerst haar nieuwe hitsingle ‘FourFiveSeconds’ live ten gehore. Zij werd bijgestaan door niemand minder dan Kanye West en Paul McCartney, die een stevige gastrol vervullen in het nummer. Maroon 5-zanger Adam Levine en Gwen Stefani traden samen op, waarmee de blonde zangeres haar comeback nog een keer extra onderstreepte. Het duet van ‘Stay With Me’ door Sam Smith en Mary J. Blige zorgde echter ongetwijfeld voor kippenvel bij een miljoenenpubliek. De Grammy-avond was niet compleet zonder optreden van het opvallendste muzikale duo van het afgelopen jaar: meervoudig Grammy-winnaars Tony Bennett en Lady Gaga zongen zondag hun opmerkelijke maar prachtige duet ‘Cheek to cheek’.

Een mooie vermelding is er ook voor onze eigen DJ Tiësto, die zowaar een Grammy won voor zijn remix van John Legend’s ‘All of me’.

Deel: