Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zondag 18 januari: Monomyth in Patronaat Haarlem

Monomyth heeft twee albums gemaakt. ‘Monomyth’ uit 2013 en de laatste uit 2014, ‘Further’. Opvallend is dat beide albums slechts een klein aantal maar lang uitgerekte songs bevatten, respectievelijk 5 en 4. De band is vernoemd naar de Monomyth theorie, ook wel de “The Hero’s Journey” genoemd, van Joseph Campbell. Campell beschreef de verschillende fases van de “reis van een held”. De band Monomyth wil deze theorie omzetten naar (instrumentale) muziek.

De nummers zijn muzikaal goed opgebouwd en leiden naar een extatische climax waarin je wordt meegezogen. Elk optreden neemt je mee in een soort trance, met name door de hypnotiserende, veelal repeterende maar zeer vette bastonen. Instrumentale muziek  waarbij eigen verhalen en voorstellingen als vanzelf met de muziek mee komen en die je op een overtuigende en explosieve manier meenemen op hun muzikale reis.

Meer info en kaarten:  http://www.patronaat.nl/

Deel: