Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2014. Bekijk hieronder het muzikale jaar 2014 van fotograaf Leander Vasse.

2014 is alweer bijna voorbij, maar voordat het 2015 is, nemen we bij Maxazine nog even de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Begin dit jaar ben ik begonnen met concert fotografie bij poppodium Hedon Zwolle en in de loop van 2014 ben ik de fotografenploeg van Maxazine komen versterken. Van de concerten en festivals waar ik heb mogen fotograferen dit jaar heb ik een persoonlijk eindejaarslijstje gemaakt, geen standaard top 5, maar eentje met een twist allemaal vanuit het perspectief van de fotograaf:

01-FeuerEngel-Hedon-2014

Spectaculairste optreden 2014:In Mei dit jaar mocht ik het optreden van Feuerengel – a tribute to Rammstein fotograferen. De band die het nieuwe Hedon letterlijk in vuur en vlam zette. De eerste nummers mochten we voor de barrier fotograferen. Tijdens de act met een vlammenwerper, konden we als fotografen op een paar meter afstand foto’s maken, een onvergetelijke ervaring.

 

 

 

02-JohnCoffey-Bevrijdingsfestival-Overijssel-2014

Meest waanzinnige publiek 2014:
Zonder twijfel het publiek van John Coffey, het meest waanzinnige publiek wat ik in 2014 ben tegengekomen. De foto is gemaakt tijdens het optreden op het bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Het optreden zelf was al geniaal om te fotograferen, maar eenmaal omgedraaid naar het publiek werden de foto’s alleen maar beter!

 

 

 

03-Afrojack-SkyCityFestival-2014

Het dance festival van 2014:
In Augustus mocht ik fotograferen bij Sky-City festival in Amsterdam. Een zonovergoten dag in het Arenapark, één outdoor podium waar het allemaal gebeurde en een line-up om u tegen te zeggen met o.a. Afrojack en Avicii. Voor mij hét dance festival van 2014!

 

 

 

04-PaulElstak-remember90s-2014

Beste foto-locatie 2014:
In oktober dit jaar vond in de IJsselhallen in Zwolle het Remember the 90’s feest plaats. Dj Paul Elstak was hier de afsluitende act, na overleg met de podium manager mocht ik enkele foto’s vanaf het podium zelf maken, terwijl Paul Elstak aan het draaien was! Hierdoor werd het mogelijk om zowel Paul Elstak als de enorme massa aan publiek in één foto te krijgen, voor mij, de beste foto-locatie van 2014.

 

 

 

05-TheDeaf-Hedon-2014De actiefoto van 2014:
Enkele weken geleden mocht ik foto’s maken bij het optreden van The Deaf in Hedon. Toetsenist Midnight Mau had er duidelijk zin in en ging helemaal los achter zijn orgel. Dit leverde mij, uiteraard met een klein beetje geluk, deze geweldige actiefoto op!

Deel: