De ‘Toekomst Is Van Ons Tour’ werd zondag 28 december 2014 afgesloten in Eindhoven. De Effenaar om precies te zijn. Deze tour staat gelijk aan zijn laatste nieuwe album ‘De Toekomst Is Van Ons’. En natuurlijk gaat het hier dan over Gers Pardoel. Gers (Gerwin) Pardoel, de rapper met de zachte G, die in een klap doorbrak met het welbekende ‘Ik Neem Je Mee’. Vanaf die dag in 2011 is zijn carrière in een stroomversnelling geraakt en beheerst hij de Nederlandse hitlijsten.

Met zijn debuutalbum ‘Deze Wereld Is Van Jou’ brak Gers Pardoel alle records. De plaat stond meer dan een jaar in de Album Top 100, behaalde de platina-status in zowel Nederland als België en bracht vijf singles voort. De video bij het nummer is de best bekeken Nederlandstalige muziekvideo in de historie van Youtube. Met zijn debuutalbum werd Gers Pardoel in één klap de populairste rapper van Nederland. Hij werd gevraagd voor bijdragen op nieuwe albums van Marco Borsato en Guus Meeuwis (tevens goud), daarnaast scoorde hij met de Doe Maar bewerking ‘Liever Dan Lief’ (goud) opnieuw een hit.

De deuren van De Effenaar zouden om 19.30u opengaan, maar al ver voor aanvang staan er dames te wachten om een goed plekje vooraan weten te bemachtigen. Ondanks de kou en de slechte weersomstandigheden zijn er een hoop mensen op de been. Niet alleen jonge dames, ook stelletjes en 30+’ers zoals Pardoel het zelf omschreef. Hier hebben ze natuurlijk maanden naar uitgekeken. Ondanks dit is het concert niet uitverkocht.

Om 20.15 maakt allereerst Digitzz zijn opwachting. Digitzz is rijzende. Na een turbulente jeugd, wonen in Amerika en voetballen voor Jong Oranje(!) heeft de rapper zijn roeping gevonden. Eind vorig jaar verscheen zijn debuut-EP en met ‘The Jam’ heeft hij z’n eerste Engelstalige hit te pakken. Hij pakt de dames goed in en zorgt ervoor dat de Effenaar helemaal is opgewarmd voor dé Gers Pardoel.

Na een break, wordt Gers Pardoel aangekondigd. Lichten uit, spot aan. Luid gejoel, geschreeuw en applaus, het eerste nummer start in en het concert gaat beginnen. Gers doet zijn ding, hij maakt een groot feest! Gemaakt voor het podium, gemaakt om het publiek te vermaken. Iedereen kent zijn nummers en het is dan ook niet gek dat Pardoel kiest voor nummers die bijna allemaal in de Nederlandse Top 40 hebben gestaan. Van voor tot achter in de zaal, van jong tot oud. Iedereen springt, danst en zingt mee. ‘Ik Neem Je Mee’, ‘Louise’ en andere bekende nummers van Gers zijn afgelopen albums komen voorbij. Zoals vanouds zet Pardoel een heerlijke “meezingshow” neer. Na afloop maakte Gers Pardoel nog ruim de tijd voor zijn fans. Met deze show is ‘De Toekomst Is Van Ons Tour’ tot zijn einde gekomen.

Foto’s (c) Kristel van Hooff/Maxazine

Deel: