Grauzone Festival maakt met de bands The Damned, Michael Rother plays NEU! & Harmonia, The Wytches, Esben and the Witch en Bo Hoyer Hansen haar line-up compleet! Op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari 2015 vindt de derde editie van dit festival plaats dat inmiddels is uitgebreid naar twee dagen. Daarnaast verbreedt het festival ook haar muzikale horizon: naast post-punk, new wave, electronic, indie en gothic, komt er ook ruimte voor psych -en krautrockbands.

Vrijdag 30 januari staan de volgende bands in Melkweg:
The Fall
Michael Rother (speelt songs van de bands Neu! & Harmonia)
Trust
Agent Side Grinder
Rude 66
Camera
Helena Hauff
Keluar
Jessica 93
The Wytches
Esben and the Witch
Bo Hoyer Hansen (Hand of Dust, akoestisch)

En zaterdag 31 januari staat er nog zo’n mooie set namen:
The Damned
D.A.F. (Deutsche Amerikanische Freundschaft)
Mick Harvey
Clan of Xymox
Lola Colt
Zounds
The Woken Trees
The Oscillation
Viv Albertine
Membranes
Shopping

Naast muziek presenteert Grauzone ook films en een symposium. Het symposium is een samenwerking met uitgeverijen Lebowski en het Britse Faber & Faber. David Stubbs zal zijn onlangs verschenen krautrock boek Future Days presenteren en Kevin Cummins zijn boek over de Manchester scene. Ook zullen Viv Albertine (The Slits) en ex-Bad Seed Mick Harvey geïnterviewd worden. Daarnaast worden er films getoond zoals ‘Looking For Johnny’ (Thunders).

Tickets zijn te koop op de website van Grauzone.

 

Deel: