De Vitesse-Arend heeft voor even zijn roversnest verlaten om plaats te maken voor tientallen piraten. De middenstip van het GelreDome bood op een druilerige zaterdagavond tientallen artiesten van Nederlandse bodem de gelegenheid zich te profileren. Het meezing-feest was live te volgen op de radio en zal op een later moment ook te zien zijn op TV.

Het concept is simpel en doeltreffend. Verzamel zoveel mogelijk vertolkers van het levenslied en laat ze één of twee liedjes zingen. Meestal kwam dit neer op de huidige of komende single en hun grootste hit. Tussen de klok van 19.00 uur en 23.00 uur wordt er volop meegezongen, gezwaaid en hier en daar geflirt met de artiesten. Meer dan 30.000 liefhebbers genoten van onder meer Helemaal Hollands, Snollebollekes, Thomas Berge, Ancora, Sieneke, Roy Donders, Stef Ekkel, Marianne Weber, Lee Towers, Koos Albers en afsluiter Jannes. Nieuweling op de planken was, samen met nog enkelen, Jaman.

Naomi mocht optreden, omdat ze bijna 50% van de stemmen had gekregen tijdens een verkiezing op sterren.nl en daarmee ‘De Slag’ had gewonnen. Volkszanger Frans Bauer liet een uitverkocht stadion uit hun dak gaan tijdens zijn allereerste optreden op het Megapiratenfestijn. “We gaan de boel hier renoveren”, riep hij. Na ‘Mijn hart gaat zo tekeer’ volgde het feest der herkenning met ‘Heb je even voor mij’. Dit smaakte, aldus de zanger, naar meer. Voor Jan Smit en Kraantje Pappie kreeg de avond een gouden randje. Zij kregen uit handen van spreekstalmeester Willy Oosterhuis een Gouden Plaat uitgereikt voor hun single ‘Handen omhoog’. En de handen gingen omhoog tijdens dit groots opgezette muziekfestijn.

Deel: