Wie maakte de Beste Song van het Jaar? Beyoncé, Blaudzun of Bombay Bicycle Club; de afgelopen weken kon het nog alle kanten op. In deze uitzending een verslag van de bekendmaking, die een dag eerder plaatsvond in de Tolhuistuin in Amsterdam. Roosmarijn Reijmer, Tomas Delsing en Michiel Veenstra zijn de presentatoren. Vorig jaar werd er massaal gestemd voor dé zomerhit van het jaar: ‘Get lucky’ van Daft Punk en Pharrell Williams.

Nederlandse acts
Tussen de internationale bekendheden stonden ook dit jaar weer de nodige Nederlandse acts. ‘All for nothing’ van Kensington bijvoorbeeld, en het springerige ‘Louise’ van Jett Rebel. Maar ook de Nederlands-Israëlische zanger Dotan kwam voorbij, met zijn doorbraakhit ‘Home’.

Dotan
Deze zoon van kunstenares Patty Harpenau is nog niet heel lang bekend maar desalniettemin succesvol met zijn hits ‘Home’ en ‘Run’. De 28-jarige Dotan werd geboren in Jeruzalem en groeide op in Amsterdam. Hij lanceerde zijn zelfgeschreven album ‘7 Layers’ afgelopen januari 2014 in Paradiso. Voor hij het wist stond het album tweede in de Nederlandse album-top-100. Zijn tweede single ‘Home’ werd al snel geadopteerd door verschillende radiostations, en haalde eerste plaatsen in onder meer de iTunes Top 100 en de MegaTop50 van 3FM. Uiteindelijk kreeg het nummer een dubbele platinastatus. Maar of dat genoeg is voor de winst?

Beste Song van het Jaar 2014, 23:25 – 00:40 uur, NPO 3

Deel: