De band U2 zal volgend jaar op 8 en 9 september optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. De concerten zijn onderdeel van de zogeheten ‘ iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour’ waarmee de Ierse band volgend jaar zal touren.

De laatste keer dat U2 in Nederland twee concerten gaven was in juli 2009. Toen stond de band tijdens de 360 tour in de Amsterdam Arena. De nieuwe tournee zal ter promotie zijn naar aanleiding van hun laatste album ‘Songs of Innocence’ dat afgelopen september verscheen. Bij de 360 tour trad de band op een podium midden in een zaal op. Voor de nieuwe tournee heeft de band al laten weten ook iets speciaals te doen. “We gaan proberen op twee avonden een compleet verschillend gevoel te krijgen, terwijl we gaan spelen met het idee van ‘innocence’ en ‘experience’. Binnenkort onthullen we meer!” aldus U2 zanger Bono die momenteel herstellende is van een val van zijn fiets.

De voorverkoop voor beiden concerten start aankomende maandag om 10:00. De tickets zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro voor de 4de rang. Met een maximum van 170 euro per ticket.

Deel: