De Britse band The Who, die momenteel 50 jaar bestaan, zullen volgend jaar opnieuw een concert geven in de ZiggoDome in Amsterdam. Het concert is onderdeel van hun nieuwe tournee ‘The Who Hits Fifty Tour’, waarmee ze hun 50-jarige jubileum vieren.

De ZiggoDome is geen onbekend terrein voor Roger Daltrey en Pete Townshend (de twee overgebleven bandleden uit de originele bezetting). In 2013 speelden ze er ook al. Toen deden ze een integrale uitvoering van het album ‘Quadrophenia‘ uit 1973. Onlangs verscheen het compilatie album ‘The Who Hits 50!’. Waarop o.a. hun bekendste nummers als ‘My Generation’, ‘Pinball Wizzard’ en ‘Who Are You’ op staan. Speciaal voor het album namen ze ook een nieuw nummer op: ‘Be Lucky’.

The Who begon in 1964 met naast zanger Roger Daltrey en gitarist Pete Townshend ook bassist John Entwistle en drummer Keith Moon. De laatst genoemde overleed in 1978, en Entwistle in 2002.

De voorverkoop voor het concert in de Ziggo Dome zal aanstaande vrijdag van start gaan om 10:00. De prijzen voor de tickets gaan vanaf 65 euro.

Deel: