Met de waarschuwing om de dochters op te sluiten komt de zeven koppige band op, allen gekleed in het wit al zijn sommige bandleden wat extra kledingstukken vergeten aan te trekken. Niet dat dit vervelend is voor de dames in het publiek.

Zodra de eerste klanken worden ingezet is het tot het einde van de avond een feest der herkenning. Bon Jovi, Black Sabbath, Nirvana, Marco Borsato, Michael Jackson en vele anderen ze komen allemaal aan bod. Ze spelen hit na hit verwerkt in mash-ups die niet zullen vervelen.

Na de eerste ronde hits valt het stil vanwege technische probleempjes, deze worden echter kunstig opgevangen door aan slechte cabaret te beginnen. Foute opmerkingen vliegen heen en weer en als alles is opgelost kunnen de grappenmakers verder met waar ze goed in zijn. En dat doen ze ook.

Met confetti en CO2 kanonnen wordt het spektakel compleet gemaakt, maar deze avond werd het allemaal een stukje heter. Na het nummer ‘Save Tonight’ van Eagle-Eye Cherry geeft Laurens Troost een kaars aan iemand in het publiek. In plaats van deze gewoon uit te blazen besluit de zanger het met de misthoorn te proberen. Vergetend dat deze gevuld is met gas en zo een grote steekvlam produceert. Gelukkig raakte er niemand gewond en kwam iedereen er met de schrik van af.

Het feest gaat door en als er iemand jarig blijkt te zijn wordt zij het podium opgehaald. Met een mooie leeftijd van 18 jaar moet er natuurlijk op gedronken worden en mag ze ‘Lion in the Morning Sun’ van Will and the People meezingen met de band. Na wat pogingen komen de woorden er toch goed uit en kan het hele publiek lekker mee springen.

Het is de vraag of deze band eigen materiaal moet gaan maken, dit concept werkt momenteel zo goed voor ze dat het niet raar is dat ze hun festivalseizoen aftrappen op Paaspop. Als je de kans krijgt om ze te gaan zien, doen! Want dit is de ultieme coverband die Nederland te bieden heeft.

Deel: