Elf jaar na haar overlijden, blijft Nina Simone nog altijd fascineren. De zangeres drukte met haar kenmerkende stem, haar mix van jazz, blues en soulmuziek een stempel op de zwarte Amerikaanse muziek. De nieuwe generatie pop- en soulartiesten, waaronder Gregory Porter, Melody Gardot en Ben L’Oncle Soul, brengt op ‘Round Nina’ een ode aan de legendarische jazz-diva. Het album ‘Round Nina’ is nu verkrijgbaar.

De getalenteerde Eunice Waymon (Nina Simone’s echte naam) groeit in de jaren dertig op in een Amerika dat zwaar gebukt gaat onder segregatie. Haar droom om de eerste zwarte concert-pianiste te worden, verruilt ze voor eencarrière als jazz-zangeres. Op het podium wordt Eunice Nina Simone, de zangeres die letterlijk een stem geeft aan de ongelijke positie van de zwarte bevolking in Amerika. Een legende is geboren.

Klassiekers worden op ‘Round Nina’ opnieuw ingezongen door klinkende namen uit de jazz- en soulwereld. Sophie Hunger maakt haar eigen versie van het donkere en dreigende ‘I Put A Spell On You’; Gregory Porter geeft met zijn indringende stem een eigen en intense vertaling van het nummer ‘Black Is The Color’; Ben L’Oncle Soul geeft een unieke draai aan de klassieker ‘Feeling Good’. Deze nieuwe versies van de grootste hits van Nina Simone tonen aan dat de nummers na al die jaren nog altijd even ongeëvenaard en legendarisch zijn als de jazz-diva zelf.

Deel: