Zaterdag 13 december treedt de Italiaanse Bluesformatie Morblus op in café de Gouden Leeuw te Nispen. De Italiaanse formatie Morblus is één van de meest explosieve funky Bluesbands van Europa. De band is in 1991 opgericht door gitarist Roberto Morbioli. Zijn wortels zijn diep verankerd in de Amerikaanse Bluestraditie en vrijwel alle composities zijn van zijn hand. De muziek is krachtig, robuust en doorspekt met invloeden van Funk, Rhythm & Blues, Bluesrock en Soul: het samengesmolten geluid dat Morblus zo kenmerkt.

Morblus heeft reeds 12 albums op haar palmares staan, waarvan bijna de helft als live registratie. Daarnaast zijn verschillende live cd’s heruitgegeven vanwege overweldigende verkoopcijfers. Hèt bewijs dat Morblus een echte live band is, waarbij de uitstraling en het charisma van Roberto Morbioli en de overdosis aan energie en plezier van de band het publiek iedere keer weer in vervoering brengt.

Deel: