Tom Freund begint komend weekend aan een tournee door Nederland.

Singer/songwriter Tom Freund, werd op zijn debuut vergeleken met een jonge Tom Waits en Rickie Lee Jones, en staat bekend als een echte storyteller: iemand die in een nummer een heel verhaal kan vertalen, zoals in de oude folktraditie. Freund maakte ooit deel uit van The Silos, toerde met Graham Parker en vormde met zijn jeugdvriend Ben Harper in de jaren negentig een duo. Freund gooide met zijn album Collapsible Plans uit 2008 (geproduceerd door Ben Harper) al hele hoge ogen en scoorde zelfs een paar bescheiden hitjes en veel van de songs werden ook door andere artiesten opgenomen en gebruikt en enkele tv series. Freund tourde afgelopen jaar ook door heel Europa in grote theaters als voorprogramma van Angus Stone. Zijn nieuwe album Two Moons verscheen in augustus en ontving nationaal en internationaal lovende recensies in diverse nationale- en internationale media. Het tourschema is als volgt:

zaterdag 15 november – In The Woods, Lage Vuursche
zondag 16 november – Museum Nic Jonk, Grootschermer
dinsdag 18 november – Theater Het Zwijnshoofd, Bergen Op Zoom
woensdag 19 november – Gitaarlem, Haarlem
donderdag 20 november – CC de Breughel, Bree (België)
vrijdag 21 november – Acoustic Alley, Den Haag http://acousticalley.nl/
zaterdag 22 november – De Oude Remise, Bad Nieuweschans

Deel: