Ares, de nieuwe aanwinst van TopNotch, is een 18-jarige rapper die een tijdje terug bekend was onder de kijkers van The Next MC. Ondertussen heeft de jonge Oosterhouter zijn eerste album uitgebracht onder de naam ‘Road Trip’. Om de release te vieren, houdt Ares een tour genaamd ‘Road Trip’. De releaseparty was in Breda, en zijn eerste echte optreden van zijn eerste echte tour was dus twee dagen geleden, in de kleine zaal van Paradiso te Amsterdam.

Net als iedere typische avond als ik naar een hip-hop concert ga, begon alles later dan gepland. Het rottige was dat het hoofdprogramma normaal gesproken zou beginnen om 23:15, wat al een stuk later is dan ik persoonlijk gewend ben, en nu dus pas rond 23:35 begon. Voordat wij de enorme hoeveelheid parfum op de kleding van Ares mochten ruiken, kregen wij eerst een voorprogramma van Marone. Marone is een Rockacademie-student van twintig jaar. Hij komt uit het verre zuiden, is dik, en rapt onder andere over dat laatste met een flow die mijn gezicht kneedde tot een expressie van verbazing.

Enkele momenten na het voorprogramma kwamen Ares & Dennis op het podium. De kleine zaal van Paradiso stond verre van vol, en tachtig procent van wat er stond hoefde nog geen zorgverzekering te betalen. Ondanks deze twee feiten bleek de avond al snel keihard te gaan worden. Zonder enig uitstel, eigenlijk al voordat de twee jongens het podium hadden betreden, kwam de beat van Avant Garde aan. Ares rapte zijn mond er gelijk af en het publiek rapte met smacht mee. Ares verwelkomde ons (“Welkom bij mijn Road Trip!”) en had een beamer achter hem staan met intro’s voor liedjes die hem assisteerde bij een avond die voor ons een spektakel bleek te worden. Ares kwam verder met nog wat nummers van het album, waaronder ‘Mona Lisa’ en ‘100.000 Plekken’, maar liet ook oude nummers langskomen die hij had gemaakt voordat hij aan zijn debuutalbum werkte. De set werd afgesloten met ‘Sgt. Peppers Insomnius Young Boys Band’, wat het moment voor zowel het publiek en voor Ares was om het alles te geven, inclusief moshpits.

Het enige kritiek die ik op de avond zou kunnen leveren is het feit dat Ares’ gevoel voor humor die avond nogal gericht was op het jonge publiek, maar aan de andere kant realiseer ik me dat klagen over de humor van artiesten als geld gooien in een bodemloze put is. De waarheid is dat ik het daadwerkelijk naar mijn zin had. Ares’ optreden in Paradiso was kei-energiek en de sfeer was goed, en ik weet zeker dat deze road trip nog veel goede avonden zal kennen.

Deel: