john-denverAfgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover, John Denver kreeg postuum een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. De zanger, bekend van grote hits als ‘Annie’s Somg’, ‘Calypso’, ‘Take Me Home, Country Roads’, ‘Thank God I’m A Country Boy’, en het duet met Placido Domingo ‘Perhaps Love’, is de 2531e die een plaatsje heeft gekregen aan de Hollywood Walk of Fame, dit 17 jaar na zijn dood. Denver’s zoon, Zak Deutschendorf, en dochter, Jesse Belle Denver, waren tijdens de onthulling aanwezig.

Hij kocht in 1997 een vliegtuig, een Rutan Long-EZ, en ironisch, gezien de eerste hit die hij schreef, ‘Leaving on a jetplane’, verliet hij de wereld op 12 oktober 1997 via dat jetplane. John Denver stortte op 53-jarige leeftijd als piloot van zijn eigen vliegtuigje neer bij de kust van Monterey Bay.

De onthulling van John Denver’s ster viel samen met de opening van een tentoonstelling met foto’s van de zanger genaamd ‘Sweet Sweet Life: The Photographic Works of John Denver’. Gedurende de hele maand november zullen de foto’s te zien zijn in het in Hollywood gesitueerde Substrate Gallery.

Deel: