College Tour with StromaeCollege Tour was afgelopen september in New York om opnames te maken en wisten daar Stromae te strikken voor de klas.
De Frans-Belgische Paul van Haver wordt geboren op 12 maart 1985 in Etterbeek en wordt voornamelijk opgevoed door zijn Belgische moeder. Hij groeit op in een Brusselse achterwijk waar hij veel ellende ziet, wat terug te horen zal zijn in zijn muziek. Na een muziek- en filmopleiding besluit Paul om zich volledig op muziek te gaan richten. Hij wordt rapper met de naam OpMaestro, maar verandert dit na een paar jaar in de naam Stromae waaronder hij zijn eerste ep uitbrengt.

Na zijn eerste grote hit blijft het een lange tijd stil rond Stromae waarna hij in 2013 terugkeert met het album Racine carrée. Hier staan hits op als ‘Papaoutai’, ‘Formidable’ en ‘Tous les memes’, waarvan alleen al in Frankrijk zeven miljoen platen worden verkocht.

Paul heeft onlangs te kennen gegeven dat het enorme succes hem niet in de koude kleren is gaan zitten en dat hij na zijn tour een sabbatical van 3 jaar wil nemen om weer inspiratie op te doen. “Ik kan nergens meer op een normale manier naar toe, en ik heb geen zin om alleen maar liedjes te gaan schrijven over mijn tourbus” aldus Paul. Vanavond zal hij dit aan Twan Huijs uit de doeken doen.

College Tour, 20:30 – 21:25 uur, NPO 3

(foto: Jason DeCrow)

Deel: