The winter tour 2014 van Will and the People is gestart waarbij ze eerste week december voor 5 concerten Nederland aan doen. Nederland heeft de muziek van hun sinds de start in 2010 geweldig opgepakt en ze zijn hier dan ook kind aan huis. Hebben al op menig festival gestaan en bezochten al heel wat zalen in de Lowlands. Pinkpop hebben ze ook al op hun cv staan. Will and the People komt uit Engeland en hun muziek leent zich ook prima voor een festival. Immers hun inspiratie komt van Bob Marley en The Police en enige Talking Head invloeden kunnen hun ook niet ontzegd worden. Inmiddels zijn ze bekend van hun grote meezinger ‘Lion in the morning sun’. De rest van de nummers is ook reggae-achtig en zeer aanstekelijk om te dansen. In de podia die ze aan doen zal de temperatuur dan ook snel stijgen tot het kookpunt.

Liefhebbers van Go Back tot the Zoo, The Handsome Poets en Kensington zullen deze band ook moeten gaan zien. Ze hebben veel raakvlakken met elkaar qua stijl. Onlangs is hun nieuwe plaat ‘Whistleblower’ uitgekomen, alweer de derde plaat in successie en dat voor een band die in 2010 is gestart. De drive zit er goed in en de laatste plaat is dan ook bijzonder sterk. Laat je in de winter verwarmen door de feestelijke charme en klanken van Will and the People. Will and the People treden in december op in Groningen, Zwolle, Haarlem, Arnhem en Breda.

Deel: