De release van het album van Apocalyptica is uitgesteld en daarmee ook de tournee. Het concert van de band in De Oosterpoort Groningen wordt daarom verplaatst van 6 mei naar 22 oktober 2015. De nieuwe datum voor het concert in de Melkweg is een dag later, 23 oktober 2015.

De Finse band Apocalyptica is een vreemde eend in de bijt. Ooit begonnen de heren als cellisten die voor de lol Metallica nummers onder handen namen, maar daar kwam al snel verandering in. Apocalyptica groeide uit tot een heavy metal band met klassieke invloeden waarbij de cello een prominente rol vertolkt. De muziek was altijd instrumentaal, maar tegenwoordig ook met zang.

De band debuteerde met een album vol covers, maar op de platen die volgden werden de covers ingeruild voor originele, eigen nummers. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en in die tijd heeft deze eigenzinnige band een trouwe schare fans opgebouwd. Voor een avondje symfonische metal van topniveau bent u hier aan het goede adres!

Deel: