Brainpower brengt 3 oktober een nieuwe single uit. De nieuwe track, getiteld ‘Troubled Soul’, wordt promotioneel ondersteund door een korte film die fungeert als videoclip (scenario en regie: Ruwan Heggelman). De film gaat over drie mannen die allen hun partner verliezen en elkaar op nogal opmerkelijke manier steunen bij de verwerking van hun verlies. In de film zijn o.a. Ben Saunders, Valerio Zeno, Jorgen Raymann en Jasmine Sendar te zien.

Rapper/songwriter Brainpower is erg trots op het nummer, dat hij samen met Tjeerd Oosterhuis produceerde: “Het is een universeel lied, dat gaat over eenzaamheid en liefde, twee onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben.”, aldus Brainpower. “We hebben zoals altijd veel zorg en tijd aan de compositie besteed. Neem bijvoorbeeld de achtergrondvocalen. Die zijn ingezongen door Keith John, al 35 jaar vaste waarde in de band van Stevie Wonder en te horen op veel van zijn albums”. “Het is echt een juweeltje geworden”, voegt producer Oosterhuis toe.

De release van ‘Troubled Soul’ betekent ook de start van een unieke samenwerking met Virtual Reality pioniers WeMakeVR. Vrijdagavond 3 oktober treedt Brainpower op in VondelCS te Amsterdam. Enkele uren na de show zal de VR-opname van ‘Troubled Soul’ via WeMakeVR.com te downloaden zijn voor iedereen met een Oculus Rift headset of ander VR-device. Dit optreden is hiermee de eerste muziek productie die volledig is opgezet voor Virtual Reality.

Brainpower’s nieuwe album ‘Determination’ verschijnt op 19 januari 2015. Een uitgebreide theater tournee van Brainpower samen met Jorgen Raymann start op 4 februari 2015.

Deel: