Young & Sick is een muziek- en kunstproject van de in Los Angeles gevestigde Nederlander Nick van Hofwegen. In de Verenigde Staten maakte hij al naam als grafisch ontwerper, maar dit jaar breekt hij ook op het muzikale vlak door.
Als performer trad Young & Sick eerder dit jaar op tijdens SXSW, waar hij opviel met zijn energieke live show. Begin dit jaar was hij te zien op Coachella, gevolgd door zijn eerste headline show in Londen. Het album ‘Young & Sick’ bevat inventieve, hoekige popsongs met elementen uit r&b, soul, jazz, electronica en synth music.

Zijn talent als grafisch ontwerper ontdekte Nick van Hofwegen bijna per toeval toen Mark Foster van Foster The People hem vroeg om het artwork voor de single ‘Pumped Up Kicks’ te maken. Later was hij verantwoordelijk voor het artwork van Robin Thicke’s ‘Blurred Lines’, Foster The People’s debuutalbum en het voorlaatste album van Maroon 5.

Intussen heeft Young & Sick opgetreden op London Calling in de Tolhuistuin in Amsterdam en is uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Het debuutalbum ‘Young & Sick’ verschijnt op 31 oktober in Nederland.

Deel: