Op zondag 9 november worden in Glasgow de MTV EMA 2014 uitgereikt. Deze wervelende show vond vorig jaar nog plaats in de Amsterdamse ZiggoDome. MTV had al eerder de eerste vier genomineerden bekend gemaakt in de categorie Best Dutch Act : Martin Garrix, Hardwell, Chef’Special en Kensington. De laatste genomineerde zal worden gekozen door de fans op social media zoals Facebook en Twitter. 

Door de hashtags #mtvema en #nominate(artiest) te vermelden in een tweet of Facebook bericht worden tot aankomende zondag de meeste stemmen geteld. Een rondje op Twitter laat nu al doorschemeren dat Jett Rebel zo’n enorme trouwe fanschare heeft van de juiste leeftijdscategorie, dat nu al met enige zekerheid kan worden gesteld dat hij de vijfde nominatie binnen gaat slepen. De fans van Mr. Probz, Kraantje Pappie, Yellow Claw en Dotan hebben nog een paar dagen om de achterstand goed te maken. Dinsdag 16 september wordt de uitslag bekend gemaakt.

Foto (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: