Hoewel het nieuwe album ‘Songs Of Innocence’ dinsdag op grootse wijze werd onthuld, mag de band het album niet insturen voor de aankomende Grammy Award verkiezingen.

Enigszins verrassend kwam de Ierse band met het nieuws dat, op de wereldpremière van de nieuwe iPhone 6 en smartwatch van Apple, het nieuwe album gratis te beluisteren is op iTunes. De samenwerking van Apple en U2 neemt ook grotere vormen aan dan de huidige streamvoordelen voor accounthouders van iTunes. Zo zal Apple meer dan 100 miljoen dollar investeren in de promotie van het album ‘Songs Of Innocence’, te beginnen met de nieuwe single ‘The Miracle (Of Joey Ramone)’.

De inschrijving voor de aankomende 58e Grammy’s sluit op 30 september. Als een album of single mee wil dingen zal deze voor die datum zijn officiële release moeten maken. Een bron binnen het management heeft bevestigd dat ze er niet bij stil hebben gestaan dat de huidige release via iTunes niet meetelt. De officiële datum staat namelijk gepland op 14 oktober. “Deze week nog, zal het team rond U2 contact opnemen met de organisatie van Grammy om de dialoog aan te gaan” alsdus de bron tegenover Billboard.

U2 is de band met de meeste Grammy’s in hun bezit maar een schrale troost is dat de eerdere single ‘Invisible’ wel ingeschreven mag worden. Het volledige album ‘Songs Of Innocence’ is nog tot 14 oktober gratis te beluisteren via iTunes.

Deel: