Niet alleen heeft onze hoofdstad een Uitmarkt, een beetje zichzelf respecterende stad heeft er tegenwoordig één, zo ook het historische stadje Wijk bij Duurstede in het oosten van de provincie Utrecht. Jaarlijks is daar op de eerste zaterdag in september ‘Kleurrijk uit in Wijk’.  De hele binnenstad wordt omgetoverd tot een spetterend festival met de gehele middag en avond muzikale acts en bands, een informatiemarkt, een multiculturele markt, er zijn heerlijke hapjes en drankjes, er is een gezellige sfeer en het goede weer zorgde er afgelopen zaterdag voor dat het ontzettend goed bezocht werd en dat het in alle hoeken en gaten een groot feest was.

Op muzikaal gebied zorgde Popmuziekvereniging Wbd. samen met Northern Acoustic en stichting Toekomstmuziek er voor dat op het Poppodium 10  talentvolle solisten en bands voor het voetlicht traden waarbij de groepen Lunar en DirtyShirt en solist Pablo Mono bijzonder opvielen. De avond werd daar met een dansfeest afgesloten door de band van G-Cool & the Brothers.

Voor de  jongeren was er de hele middag en avond een DJ-Area waar veel talent op dat gebied hun klanken konden laten horen, helaas had dat ’s middag niet echt een grote impact omdat bepaald was dat men met het volume wat rustig aan moest doen.

Op het podium op de Markt waren diverse zanggroepen en buitenlandse bands te beluisteren en op de Veldpoortbrug had de Wijkse Bluesclub haar podium met maar liefst 10 Bluesbands en duo’s. Veel toeschouwers waren verbaasd over al het nieuwe talent dat bovendien belangeloos hun of haar medewerking hebben verleend.

Foto’s (c) Tom Moerenhout/Maxazine

Deel: