Ooit uitgegroeid van een buurtfeest van het Westerkwartier in Delft tot een middelgroot gezellig festival was er nu de 25e aflevering van Westerpop. Maar liefst 23 acts en bands waren er uit binnen- en buitenland met op vrijdag een reunie-optreden van de roemruchte Delftse Tee Set, festivalsensatie Jett Rebel, Splendid en Baskerville en op zaterdag The Kik, The Delta Saints, Lulu James, Lonely the Brave, Barry Hay & Flying V Formation en Hoffmaestro. Ook streden Vortex University, Eve’s Fall en Andere Koek! mee op het 2e podium voor de Peter Tetteroo Bokaal, laatstgenoemde ging er met de beker vandoor.

Op de eerste dag werd gelijk het bezoekersrecord met 7000 man verbroken, een groot succes voor de bedreigde organisatie die hoogstwaarschijnlijk het festival dient te verlaten omdat het in de te bouwen spoorzone ligt. Bij het optreden van Tee Set zag het grijs van de oudere jongeren die al de hits weer voorbij hoorde en zagen komen, de rol van de te vroeg overleden bandzanger Peter Tetteroo werd vooral op goede wijze waargenomen door bandgenoot van het eerste uur; Polle Eduard.

Toen het de beurt was van de ontdekking van 2014 op de Nederlandse podia; Jett Rebel werden de plaatsen voor het podium ingeruild voor jonge meisjes al dan niet begeleid door breed grijnzende moeders. Zelfs de oldtimers uit het publiek konden niet ontkennen dat hier een nieuw talent aan het werk was die met zijn Prince-achtige zangwijze bovendien virtuoos bezig was op keyboard en gitaar. Ook al vielen er in het gehele land de regen met bakken uit de hemel, de organisatie en het publiek kunnen terugkijken op een gezegend droog Westerpop 2014.

Foto’s (c) Tom Moerenhout/Maxazine

Deel: