HiattJohn TermsOfMySurrender_cDe jaren gaan tellen. Dat geldt voor iedereen, ook voor John Hiatt. Niet dat ik denk dat hij het bijltje erbij neer gaat gooien, hoewel de titel van zijn cd dat wel doet vermoeden. Maar in zijn songs vertelt hij over de leeftijd, lijden, verloren liefdes, goed en kwaad. Een zeer beschouwelijk album. Het is ook meer een bluesalbum geworden dan we gewend zijn van hem. Natuurlijk, de blues heeft altijd deel uitgemaakt van zijn werk. Maar op “Terms Of My Surrender” voert dit nu de boventoon.

Wat meteen opvalt is dat John Hiatts stem zich vooral in de lagere regionen begeeft. En dat geeft de sowieso sterke songs nog meer kracht. Hij wordt begeleid door een uitstekende band, waarvan gitarist Doug Lancio eveneens voor de productie tekende. Het geheel is puur en voelt aan als een live-opname. Ook op dit album munt Hiatt weer uit als songwriter. Prachtig zijn de Deltablues-achtige “Face Of God”, het beangstigende “Here To Stay” en het humoristische “Old People”.

Een zeer sterk album. John Hiatt maakt ook nu weer zijn naam als een van de beste songwriters waar. Het is net als bij goede wijn, ook Hiatt wordt beter naarmate hij ouder wordt. (New West Records) (8,5/10)

Deel: