Vrijdagavond 15 augustus stond de Zweedse deathmetalband Amon Amarth op het Ronda podium van TivoliVredenbrug te Utrecht. Het voorprogramma werd die avond verzorgd door The Monolith Deathcult, een Nederlandse Death Metal band, opgericht in 2002 in Kampen. Een lekker publieksopwarmer(tje), het publiek en fans reageerden met een ware moshpit waar een heerlijke drum en bas over je heen kwam.

Daarna was het de beurt aan de Zweedse band Amon Amarth die in het kader van hun wereldtour (Deceiver of the Gods) die tot november duurt, Nederland aandeed. Amon Amarth is een melodic-deathmetalband uit opgericht in 1992. De naam komt van een locatie in J.R.R. Tolkiens fictieve wereld Midden-aarde. Het is het Sindarijnse woord voor “Doemberg”. De vijf Zweden staan bekend om hun veelal krachtige teksten die zijn gebaseerd op de Noordse mythologie. Mede daarom past de band niet alleen in het hokje deathmetal, maar ook in het hokje Viking Metal. De band heeft bij de fans veel succes met nummers als ‘Without Fear’, ‘The Last With Pagan Blood’, ‘Down The Slopes Of Death’ en ‘Asator’.

De fans zagen wederom weer een strakke show met een puike lichtshow en veel rookeffecten met als opening het nummer ‘Father of the Wolf’ van het laatste album ‘Deceiver of the Gods’ uit 2013. Vanaf het eerste nummer pakte de frontman Johan Hegg het publiek in. Deze boomlange Hegg (bijna 2 meter lang) is best een verschijning op het podium met de stevig gespierde armen als die van een Viking.

Verder werd het publiek vermaakt met lekkere stevige nummers van de afgelopen negen albums, waaronder ‘Deceiver of the Gods’, ‘Death in Fire’, ‘For Victory or Death’, ‘As Loke Falls’, ‘We Small Destroy’, ‘Guardians of Asgaard’, ‘Blood Eagle’, ‘Cry of the Black Birds’, ‘Asator’, ‘Embrace of the Endles Ocean’, ‘Valmall Awaits me’, ‘War of the Gods’, en ‘Twilight of the Thunder God’, de vele fans konden in Utrecht tevreden naar huis keren want de jongens stonden weer zo strak als een snaar op het podium te spelen ik kan ook wel erbij zeggen dat Johan Hegg veel humor heeft op het podium. Het was weer een geslaagde avond in TivoliVredenburg.

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: